EEN BIBLIOTHEEK MET DE KRACHT VAN PINTEREST

Nieuwe ideeën, lesmateriaal, video’s, projecten, themagebonden activiteiten; veel leerkrachten zoeken en vinden dit vaak op Pinterest.

Zoeken op leerdoel of thema
De bibliotheek in Leero is een verzamelplek voor bronnen, materialen en ideeën. Vergelijkbaar met Pinterest, maar met meer functionaliteiten om het zoeken naar materialen en het samenwerken makkelijker te maken voor leerkrachten. Zo kun je bijvoorbeeld gericht zoeken op leerdoel of op thema (herfst, zoogdieren, Frankrijk, enzovoort). Je vindt dan alle materialen die zijn gekoppeld aan dit leerdoel of thema. Deze materialen kun je vervolgens met een druk op de knop integreren in je lessen en taken.

“Ik ben soms een hele middag kwijt aan het verzamelen van materiaal en opdrachten voor de weektaak. Dat varieert van het zoeken op websites tot het kopiëren van werkbladen uit allerlei mappen. Vervolgens maak ik nog een taakbrief. Het kost me veel tijd.”

 Juf Sarah uit Amersfoort

De bibliotheek in Leero helpt je om efficiënt te werken. Je bespaart tijd doordat je alle bronnen eenvoudig kunt hergebruiken en delen met collega’s en/of andere Leero-gebruikers. Je kunt de bronnen wanneer je maar wilt toevoegen aan je lessen en taken. Je hoeft dus niet alles al in het voren al klaar te hebben.

Ideeën verzamelen voor later
Mooi materiaal dat je tegenkomt maar niet direct nodig hebt, kun je alvast opslaan voor een later moment.

Lees hier meer over de bibliotheek als verzamelplek voor al je leermaterialen.

Leero, slim organiseren en leren!

Start typing and press Enter to search