NOTITIES MAKEN IN LEERO

Elke maand wordt een van de onderdelen van Leero uitgelicht, met deze maand: de notitiefunctie. Bij het ontwikkelen van Leero is de klassenmap een belangrijk uitgangspunt geweest. Hierin plaats je notities: de overdracht voor je collega, observaties, bijzonderheden tijdens het uitvoeren van lessen en hier houd je je logboek bij. In Leero kun je al deze informatie overzichtelijk kwijt. Hoe werkt het?

De notities zijn alleen inzichtelijk voor de leerkrachten die aan de groep gekoppeld zijn waar de leerling deel van uitmaakt en dus niet voor leerlingen. De notitiefunctie is ook te gebruiken voor je analyses naar aanleiding van de resultaten van je leerlingen. Het is een belangrijke tool om handelingsgericht te werken.

 

– Je kunt notities maken en teruglezen over een leerling, groep of subgroep.

– Er zijn 3 soorten notities: losse notities, vaknotities en leerdoelnotities.

Losse notities

Dit zijn bijvoorbeeld: algemene observaties of bijzonderheden, onderwijsbehoeften, notities uit gesprekken met leerlingen of afspraken die je met de leerling hebt gemaakt.

Vaknotities

Deze notities zijn vak gerelateerd. Ze gaan bijvoorbeeld over de gemaakte leerstof, de beheersing van vaardigheden of bevatten aandachtspunten voor de volgende les. Ook kun je hier de onderwijsbehoeften noteren.

Leerdoelnotities

Hier kun je noteren hoe het met de vordering op het leerdoel gaat, ervan uitgaande dat het behalen van veel doelen een proces is, waarin je vaak weer verschillende stadia van beheersing hebt.

Afbeelding: notities worden per leerling gebundeld.

Onder zowel de ontwikkeling van de groep, als van een leerling, kun je met het filter bepalen welke soort notities je wilt zien. Ook kun je hier zoeken in je notities op trefwoord of je notitie bewerken.

Alle notities die betrekking hebben op een leerling worden onder zijn of haar ontwikkeling opgeslagen. Via een snelfunctie zijn de vaknotities ook bij het voorbereiden en uitvoeren van de les te bekijken. Zo kan je snel zien welke aandachtspunten er ook al weer waren om op terug te grijpen.

Marjolijn Sikken

Telefoon: 06 – 127 406 39

E-mail: info@leero.nl

Leero, slim organiseren en leren!

Start typing and press Enter to search